Jak si připravit červenou čočku

Červená čočka je oblíbenou luštěninou, která se čím dál častěji objevuje v jídelníčcích zdravě smýšlejících lidí. Na rozdíl od běžné hnědé či zelené čočky je mnohem rychleji uvařená. Také se prodává jako loupaná a půlená, což znamená, že tolik nezatěžuje naše trávení. Protože červená čočka nezvyšuje hladinu krevního cukru, budete po ní déle sytí. Hodí se samozřejmě i do redukčního jídelníčku. Mezi hubnoucími lidmi je tedy oblíbenou a často vyhledávanou přílohou.

Recepty z červené čočky

kustovnice-cervena-cockaVařená červená čočka

Uvařenou červenou čočku můžete využít jako přílohu. Výborná je samotná nebo smíchaná s rýži. Čočka se vaří přibližně 15 až 20 minut. Poté z ní stačí scedit přebytečnou tekutiny a můžete ji podávat. K čočce se skvěle hodí vejce, opečená uzenina nebo i maso.

Pomazánka z červené čočky

Na večeři či na snídani si můžete připravit výbornou pomazánku z červené čočky. Kromě uvařené čočky na ni budete potřebovat také česnek, cibuli, nastrouhanou mrkev a šťávu z citronu. Pomazánku můžete dochutit kořením podle své fantazie. Je ideální na celozrnný chléb na i na jiné vícezrnné pečivo.

Čočkové karbanátky

Čočkové karbanátky se rovněž připravují z uvařené červené čočky. Tu smícháte s jarními cibulkami, s česnekem, mrkví, vajíčkem a s trochou celozrnné mouky. Můžete přidat také strouhanku z tvrdého pečiva. V ruce si pak vytvarujete placičky, které na rozpáleném oleji osmažíte dozlatova nebo je zdravěji upečete v troubě - pak ale doporučujeme přidat trochu rostlinného oleje do čočkového těsta.

Polévka z červené čočky

Dalším oblíbeným receptem z čočky je čočková polévka. Stačí jen čočku smíchat se zeleninou podle své chuti, přidat k ní brambory, česnek, konzervu fazolí a loupaných rajčat. Uvidíte, že vám tato polévka zachutná a navíc i báječně zahřeje.

Video

Jak rostlina vypadá?

Vyhledat

Hledej na webu Čínské Kustovnice